Seiko SNP025P1 Premier horloge

seiko-premierVandaag is een perfecte dag om een review te maken. Dit keer doen nemen we de Seiko Premier SNP025 onder de loep. Dit horloge maakt onderdeel uit van de Premier serie. Klassiek ogende horloges met een modern tintje. Dit kinetic horloge met eeuwig doorlopende kalender is daar een voorbeeld van. Ik heb het horloge in handen gehad om het te kunnen beoordelen. Deze review is daar het resultaat van.

De eerste indruk van het horloge is positief. Het horloge heeft een stijlvolle horlogekast met een gepolijlste rand. De wijzerplaat is antraciet en niet saai door de witte eeuwige kalender en 24-uursweergave. Natuurlijk is de wijzerplaat net als alle andere modellen uit de Seiko Premier serie voorzien van Romeinse cijfers die zorgen voor een klassieke look. Daarnaast heeft het horloge een mooie bruin leren polsband met een luxe vouwsluiting.

Kinetic

snp025p1De Seiko SNP025P1 heeft een kinetic uurwerk. Dit houdt kortweg in dat het horloge kinetische (beweging) energie gebruikt voor het aandrijven van het uurwerk. De werking ervan is te vergelijken met de dynamo van een fiets.

Door beweging wordt een complex systeem van tandwielen in werking gezet, waarbij een mini dynamo de bewegingsenergie omzet in electriciteit. De stroom die ontstaat wordt opgevangen in een accu. Een groot voordeel van een kinetic horloge is dat je niet langer jaarlijks de batterij van je uurwerk hoeft te vervangen.

Perpetual Calender

Dit horloge geeft altijd de juiste datum weer. Dit komt door de Seiko Perpetual Calender. In een normaal uurwerk zit een schijf die de datum weergeeft tot 31. De schijf draait altijd tot 31 dagen, ook als in die maand slechts 28 of 30 dagen zitten. Je zult bij zo’n horloge dus af en toe zelf de datum moeten wijzigen. De Seiko SNP025P1 voor dit ‘probleem’ een innovatieve oplossing bedacht, de Perpetual Calender. Met deze toevoeging aan het horloge wordt altijd de juiste datum op je horloge weergegven.

Auto Relay

Normaal gesproken draag je dit horloge elke dag. Maar wanneer je dit niet, doet zal het horloge zich automatisch in een soort van slaapstand zetten. Het uuwerk blijft stil staan, maar het geheugen onthoud de juiste tijd en datum. Hierdoor wordt niet onnodig kinetische energie verspilt.

Op het moment dat het horloge weer in gebruik wordt genomen, stelt het uurwerk zich automatisch in op de juiste tijd en datum.

Seiko SNP025P1 specificaties

seiko-snp025p1Merk: Seiko Premier
Type: SNP025P1
Soort: Herenhorloge
Uurwerk: Kinetisch
Functies: Tijd, datum, maand en 24-uursweergave
Kast: Edelstaal
Diameter kast: 43 mm
Dikte kast: 12 mm
Glas: Saffier
Waterdichtheid: 10 ATM

Conclusie: Dit horloge valt in het hogere segment met zijn verkoopprijs van €735 euro. Het is daardoor een uurwerk dat lang niet voor iedereen bereikbaar zal zijn. Toch denk ik dat de prijs niet te hoog ligt, zeker als je het vergelijkt met andere mechanische horloges in dit segment.

Heb jij een vergelijkbaar Seiko Premier horloge? Laat dan even een reatie achter. Wij horen graag wat jij van deze horloges vindt.

Plaats een reactie