G-Shock GW-A1000-1AER Aviation Solar

Een superhorloge, dat is de G-Shock GW-1000-1AER van Casio. Het schokbestendige horloge heeft zoveel functies, het duurt daarom even voordat je door hebt wat je er allemaal mee kunt. De meest bijzondere functies zijn een Solar uurwerk, radiosignaalontvangst en zelfs een thermometer.

De GW-A1000-1AER Aviation heeft Radiosignaal ontvangst. Dit houdt in dat het horloge na het instellen altijd automatisch de juiste tijd weergeeft. Ook bij de overgang naar winter- of zomertijd, of een reis naar China wordt altijd de exacte lokale tijd op het uurwerk aangegeven.

Bekijk hier de G-Shock GW-A1000-1AER Youtube video.

G-Shock Aviation Solar horloge

Het horloge heeft op de wijzerplaat ingebouwde zonnecellen om het zonlicht op te vangen. Het is niet zo dat dit horloge alleen werkt als de zon schijnt. De zonnecellen zijn zo ontwikkeld dat ze genoeg hebben aan de dagelijkse hoeveelheid daglicht om het uurwerk draaiende te houden.

Dus ook bij een bewolkte dag hoef je niet bang te zijn dat de G-Shock niet meer de juiste tijd weergeeft. Als er teveel energie wordt opgevangen, zal deze automatisch worden opgeslagen in de accu.

G-Shock GW-A1000 thermometer

Eén van de bijzondere functies op dit G-Shock horloge is de thermometer. Een ingebouwde sensor meet de temperatuur en geeft deze weer in graden celcius. Het is mogelijk om de temperatuur te meten van -10 tot 60 graden boven nul.

Overige G-Shock GW-A1000 specificaties

Afmeting: 54,1 x 51,7 x 16,4 mm (hxbxd)
Gewicht: 85 gram
Waterdichtheid: 20 ATM
Materiaal kast: Resin
Materiaal polsband: Resin
Glas: Mineraal
Neo-Display: de wijzers en index geven licht in het donker
Wereldklok: 29 verschillende tijdzones
Alarm: dagalarm
Timer: 1/1 min. tot 1 uur
Datum: Automatische kalender

Op de website van Casio staan meerdere video’s om uit te leggen hoe de functies op dit horloge werken. Bekijk de instructievideo’s.

Ik heb dit horloge al in handen gehad en had niet gedacht dat ik zo te spreken zou zijn over dit horloge. Het horloge is eenvoudig te bedienen als je iets langer naar het horloge kijkt. Daarbij komt dat er ontzettend veel info beschikbaar is om het horloge optimaal te gebruiken.

Een nadeel is en blijft de prijs. Het horloge heeft een winkelverkoopprijs van €449 euro. Helaas is dit voor mij iets te veel. Maar een feit blijft dat de schokbestendige G-Shock GW-A1000-1AER het beste is wat G-Shock op dit moment heeft.

Plaats een reactie